Directorul executiv de la Samsung confirma telefonul pliabil Galaxy F


CEO-ul de la Samsung DJ Koh a confirmat ca firma nu lucreaza doar la a dezvolta un Galaxy cu afisaj pliabil, ci ca se afla intr-o cursa pentru a face acest gen de telefon cu un potential de a schimba total piata telefoanelor mobile.

Vorbind despre asa-numitul "Galaxy F", Koh a subliniat ca Samsung "se concentreaza pe dezvoltarea de inovatii care vor fi cu adevarat acceptate si placute de consumatori". In plus, compania recunoaste ca rivalii incearca sa invinga Samsung cu aceasta tehnologie si "nu au vrut sa piarda titlu de primul din lume" pt acest tip de telefon.

Mai mult, Koh a explicat ca Galaxy F nu este un concept unic, ci inceputul unei game noi de lunga durata, subliniind: "Noi n-am fi inceput [proiectul] daca ar fi vorba de un model scos o singura data"

Momentul comentariilor lui Koh sunt cruciale. Cu viitorul indecis care atarna asupra gamei Galaxy Note, ceva ce Apple ar putea specula, Samsung are nevoie de un smartphone nou care sa semnaleze ca, compania poate tine pasul nu numai cu Apple, ci si cu inovatorii chinezi de telefon ca Vivo și Oppo, care anul aceste au scos telefone cu margini foarte subtiri si cu un ecran aproape „complet” .


Inapoi in 2016, Koh a promovat mai intai ideea de a lansa un smartphone care poate fi pliat de la jumatate, iar de atunci modelul a fost in dezvoltare , cu gandul la o posibila lansarea comerciala. Compania in luna ianuarie a acestui an, a declarat ca intenționeaza sa faca lansarea in 2018, dar va lansa dispozitivul numai cand acesta este gata. De atunci inca nefiind gata fost amanat din nou pana in 2019.

In timp ce modelul de aniversare a lui Galaxy S10 va fi primul care va scoate in evidenta probabil o noua inovatie a companiei, nu va fi aproape de a genera atentia pe care o va avea un telefon cu adevarat pliabil.

Chiar daca pretul unei astfel de schimbare va face probabil sa planga buzunarul :) .